Lupusul, marele imitator al altor boli

Pe 10 mai, de Ziua Mondială a Lupusului, spune tuturor mai departe despre ce înseamnă această boală și ajută-ne să o demascăm.

Lupusul este una dintre bolile cel mai dificil de diagnosticat și este supranumit “marele imitator”, “boala care imită alte boli” – din cauza simptomelor ușor de confundat cu cele ale altor afecțiuni mai comune, precum o simplă răceala, boala Lyme (boala “mușcăturii de căpușă”), artrita reumatoidă, afecțiuni ale inimii, pulmonare sau ale tiroidei. De la depresie, căderea părului, la dureri de cap, oboseală extremă, ulcere ale gurii și nasului, lupusul copiază simptomele altor boli, creează confuzie și întârzie diagnosticul.

Fiind o boală puţin cunoscută, diagnosticarea durează foarte mult (în medie, 4 ani) şi presupune consultarea a 3 medici diferiţi. Fără informare și în lipsa diagnosticului, tratamentul nu e corespunzător, boala se agravează, iar șansele pacienților scad.

Ajută-ne să informăm cât mai mulți oameni despre ce înseamnă lupusul și vom putea micșora perioada de diagnosticare a acestei afecțiuni incurabile.

Informația despre simptomele bolii poate ajuta pe cineva. Nu uita că această boală afectează în proporție de 90% femeile active, tinere.

Ajută-ne și spune mai departe despre lupus!