Scurtmetraj: poveştile bolnavilor de lupus în 21 de minute

Considerăm că, mai mult decât orice cuvinte, redarea unor situaţii concrete, reale din viaţa pacienţilor cu lupus ar putea aduce în mintea tuturor o imagine corectă a provocărilor cu care se confruntă aceste persoane, dar şi a modului în care acestea reuşesc să le facă faţă. De aceea, am realizat un scurt metraj inspirat de situaţii reale, pe care vă invităm să îl urmăriți mai jos.

Aici am surprins poveştile a patru oameni – o adolescentă, un bărbat, o femeie matură şi o alta mai tânără – aflaţi în stadii diferite ale bolii şi întâmpinând aspecte diferite ale vieţii cu lupus – adolescenţă, iubire, maternitate, profesie, viaţa casnică, proiecte şi vise personale.

Am vrut să arătăm că lupusul este un diagnostic greu de imaginat pentru cineva care nu s-a confruntat personal, sau prin experienţa unor apropiaţi cu această boala. Înţelegerea superficială a acestor consecinţe -care se răsfrâng asupra tuturor aspectelor vieţii persoanei cu lupus- atrage după sine naşterea unor prejudecăţi ori abordarea neadecvată a problemelor acestora, agravând de multe ori suferinţa lor.